Flirten in real life kun je als de beste, maar op internet lukt het je niet om een leuke man of vrouw te versieren. Je kunt geen oogcontact met de ander maken en je kunt ook geen lichaamstaal gebruiken. Het internet wordt steeds belangrijker om nieuwe mensen te ontmoeten en steeds meer mensen melden zich aan op een datingsite. Maar hoe kun je nu met iemand flirten op internet?

Interesse tonen in die leuke man of vrouw

Je kunt iemand dan wel niet geïnteresseerd aankijken als hij of zij een verhaal verteld via internet, maar je kunt wel op andere manieren je interesse tonen! Stel de ander open vragen en luister naar wat hij of zij te vertellen heeft. Stuur berichtjes waarmee je laat weten dat je de volle aandacht hebt en maak zo nu en dan een opmerking waaruit de ander kan opmaken dat je nog hebt onthouden wat hij of zij de vorige keer heeft verteld.

Gebruik geen sarcasme, maar houd het luchtig

Het grote nadeel van internet is dat je soms niet precies kunt weten wat de ander bedoeld. Sarcasme wordt vaak op een verkeerde manier geïnterpreteerd, waardoor er miscommunicaties kunnen ontstaan. Iemand zou een grapje bijvoorbeeld als een belediging kunnen opvatten. Wees daarom niet te serieus, houd het luchtig en maak geen sarcastische opmerkingen.

Reageer niet te langzaam en niet te snel

Het is het prettigst om direct op de ander te reageren in een chat, want dan lijkt het gesprek het meest op een gesprek in real life. Misschien is het fijn dat je even kunt nadenken over je reactie, maar in werkelijkheid zou je hier ook geen tijd voor hebben. Als je je op internet anders voordoet dan je werkelijk bent, kan dit voor de ander een teleurstelling zijn als hij of zij je in real life leert kennen (ook al zou het ook goed kunnen uitpakken!). Toch is het daarom het beste om zo snel mogelijk te reageren, waardoor je tevens geïnteresseerder overkomt. Echter als je steeds moet wachten op een reactie van de ander, kun je er beter voor kiezen om ook niet te snel te reageren. Dan zou je namelijk opdringerig kunnen overkomen.


LOG IN OP UW ACCOUNT MAAK NIEUWE ACCOUNT

 
×
MAAK ACCOUNT HEB JE AL EEN ACCOUNT?
 
×
GEGEVENS VERGETEN?
×

Ga omhoog