Lukt het jou maar niet om een nieuwe liefde te vinden? Wijzen je dates je steeds opnieuw af en ben je bang dat je altijd alleen zult blijven? Geen zorgen, het ligt zeer waarschijnlijk niet aan je persoonlijkheid dat het niet lukt om iemand te versieren. Op een date ben je echter meestal jezelf niet meer door de zenuwen en dat is waar het misgaat. Hoe kun je er nu voor zorgen dat de volgende date wel slaagt? Misschien kunnen deze 7 tips voor een geslaagde date je hierbij helpen!

Draag mooie kleding die ook echt bij jou past

Het is natuurlijk belangrijk om er mooi en verzorgd uit te zien op een date. Let er echter wel op dat de kleding die je draagt geschikt is voor hetgeen jullie gaan doen. Als jullie iets sportiefs gaan doen, kun je natuurlijk niet aankomen in een mooie jurk of in je nette pak. Daarnaast moet je er altijd voor zorgen dat jij je goed voelt in de kleding die je draagt. Anders brengt dit nog meer zenuwen met zich mee en zul je minder zelfverzekerd overkomen.

Maak oogcontact met je nieuwe liefde

Natuurlijk is het eng om veel oogcontact te maken met je date en daarom ga je waarschijnlijk om je heen kijken. Niet doen! Zo lijkt het alsof je geen aandacht hebt voor de ander en met hele andere dingen bezig bent. Door oogcontact te maken laat je de ander weten dat je wel in hem of haar geïnteresseerd bent en het is meteen een goede manier om met iemand te flirten.

Voorkom lange stiltes door vragen te stellen

Een lange stilte tijdens de date kan heel ongemakkelijk zijn en moet je eigenlijk proberen zoveel mogelijk te voorkomen. Ga tijdens een stilte niet aan een stuk door ratelen over je eigen leven, maar toon interesse in de ander door vragen te stellen. Zorg er wel voor dat dit geen kruisverhoor wordt. Stel daarom voornamelijk open vragen, zodat de ander niet alleen met ja of nee kan antwoorden.

Geef complimentjes

Elke man of vrouw houdt van complimentjes. Probeer wel uniek te zijn door je te focussen op een bepaald uiterlijk kenmerk of een bepaalde eigenschap (dus niet: “Wat zie je er goed uit!”). Zo kom je geloofwaardiger over en weet de ander dat je dit niet enkel zegt om diegene te versieren. Ook met complimentjes is het zo dat je het niet moet overdrijven, want dan kom je over als een echte versierder.

Kijk niet steeds op je telefoon (borring)

In deze tijd worden smartphones en tablets steeds meer gebruikt, maar het blijft een no go tijdens een date. De ander zal namelijk het gevoel hebben dat je ongeïnteresseerd bent en weet misschien ook wel niet wat hij of zij in die tijd moet gaan doen. Zo kunnen er ongemakkelijke situaties ontstaan. Je kunt ook wel even zonder je telefoon, dus zet hem gewoon uit tijdens een date!

Drink niet teveel, dat doe je met je vrienden of tijdens het vrijgezelle feest 😉

Het is natuurlijk prettig om alcohol te drinken tijdens de date, zodat je wat losser wordt en minder zenuwachtig. Het kan ook heel gezellig zijn om samen een paar drankjes te doen. Let er echter wel op dat je niet teveel of te snel drinkt, want je wilt niet dronken zijn tijdens de date. Dit komt niet classy over en het kan heel goed zijn dat je de volgende dag spijt hebt van het gedrag dat je heb vertoond.

Blijf altijd jezelf, hoe leuk hij of zei ook is!

Last but not least: blijf altijd jezelf! De zenuwen zorgen er natuurlijk wel voor dat je je iets anders gaat gedragen dan normaal, maar ga je niet voordoen als iemand die je niet bent. Als dit de ware liefde is, zal hij of zij je toch moeten accepteren zoals je bent. Je kunt die persoon daarom maar beter meteen laten zien hoe je in elkaar steekt en geen valse verwachtingen scheppen. Het kan namelijk zijn dat het dan uiteindelijk niet blijkt te klikken tussen jullie en dat zal voor jullie allebei een teleurstelling zijn.

Denk jij er anders over? Laat het hieronder weten door je reactie te geven.


LOG IN OP UW ACCOUNT MAAK NIEUWE ACCOUNT

 
×
MAAK ACCOUNT HEB JE AL EEN ACCOUNT?
 
×
GEGEVENS VERGETEN?
×

Ga omhoog