Je bent al een tijdje aan het chatten met iemand die je hebt ontmoet via een datingsite en er is een klik! Nu wil je natuurlijk graag met deze persoon afspreken, maar wat is nu echt een romantische date? Uit eten gaan, een drankje doen of een filmpje pakken zijn niet echt originele ideeën voor een eerste date. Je wilt nu wel een keer iets anders doen en je eerste date wat romantischer maken. Hieronder kun je 5 romantische date ideeën vinden.

Samen koken met je date

Uit onderzoek is gebleken dat bij ruim 80 procent van de vrijgezelle mannen en vrouwen samen koken één van de favorieten is voor de eerste date. Het fijne aan deze manier van daten is dat je samen bezig bent, waardoor er minder snel ongemakkelijke stiltes zullen vallen. Toch kun je ondertussen wel gesprekken met elkaar voeren en de ander zo beter leren kennen. Tijdens het koken kun je elkaar een beetje plagen en af en toe aanraken. Daarnaast leer je door samen te koken ook meteen de culinaire smaak en de kookkunsten van de ander kennen.

Romantisch picknicken in het park

Als het lekker weer is, kun je je date uitnodigen voor een picknick in het park. Neem wat lekkere hapjes mee en vergeet zeker niet een flesje wijn in te pakken. Een picknick kan natuurlijk overdag als het zonnetje nog schijnt, maar het is ook leuk om dit tegen het vallen van de avond te doen. Jullie kunnen dan heel romantisch genieten van de zonsondergang en daarna samen naar de sterren kijken.

Avondwandeling over het strand met je nieuwe liefde

Houden jullie allebei wel van wandelen en wonen jullie niet te ver van het strand? Een avondwandeling over het strand kan dan zeer geschikt zijn voor een eerste date. Tijdens de wandeling kun je veel gesprekken met elkaar voeren en het is ook heel romantisch om met zijn tweeën over het strand te lopen in de avond. Geniet samen van de rustgevende geluiden van de zee en bekijk de prachtige sterrenhemel.

Gezellig naar de dierentuin

De dierentuin is een leuke plaats om af te spreken voor een eerste date, zeker als je een beetje introvert bent. Er zijn hier veel dingen te doen en te bekijken, waardoor het niet zo erg is als er een stilte valt. Je kunt in de dierentuin ook gemakkelijk een gesprek voeren over de dieren jullie zien, dus je hoeft niet meer te zoeken naar een gespreksonderwerp. Reken er wel op dat een date in de dierentuin over het algemeen wel iets langer duurt dan een andere date, dus zorg dat je hier in ieder geval voldoende tijd voor vrijmaakt.

Actieve date: schaatsen of skeeleren als sportieve date

Een actieve date kan heel leuk zijn als jullie allebei wel sportief zijn. De ijsbaan is een goede plaats voor een romantische date in de winter. Jullie kunnen elkaar af en toe vastgrijpen en tussendoor of na afloop kunnen jullie samen genieten van een beker warme chocolademelk. In de zomer kun je je date uitnodigen om een rondje te skeeleren. Dit kun je ook nog eens goed combineren met een kleine picknick.

Heb jij nog tips voor een romantisch date? Laat dan hieronder een reactie achter.


LOG IN OP UW ACCOUNT MAAK NIEUWE ACCOUNT

 
×
MAAK ACCOUNT HEB JE AL EEN ACCOUNT?
 
×
GEGEVENS VERGETEN?
×

Ga omhoog